Teraz, dalszy ciąg Pogaduszek tutaj:
http://maria-mojawizjazdrowia.blogspot.com/

sobota, 15 grudnia 2007

Herbata czarna

Herbata czarna
dzieli sie zasadniczo na: naturalne i aromatyzowane.
Czarna herbate zaparzamy woda w 100 st.C. Najczestszym bledem popelnianym podczas parzenia jest uzycie wody o zanizonej temperaturze. Powinno sie ja parzyc 3-5 min.. Po tym czasie zaczyna sie uwalniac tanina, ktora neutralizuje pobudzajace dzialanie teofilizyny i kofeiny, a procz tego staje sie gorzka.

2 komentarze:

krystyna pisze...

Czarna herbatka wybitnie smakuje mi z Twoim pysznym makowcem!

krystyna pisze...

A makowiec jest na
"Cos na slodko"

http://cosnaslodko.blogspot.com/

Pychota!

Related Posts with Thumbnails

Moje 80-te Urodziny/ My 80th Birthday

moje tańce
Try JibJab Sendables® eCards today!